Харків в антилідерах, а Терехов вводить квазікарантин, - волонтери про ситуацію з коронавірусом

Харківська влада не підготувалася до нової хвилі COVID-19

У Харкові волонтери вважають, що останні два тижні ситуація з коронавірусом в області та місті катастрофічна. Про це в ефірі програми "Право на владу" заявила харківський волонтер Наталя Попова, передає RegioNews.

Наталія Попова навела дані, отримані з Центру екстреної медичної допомоги за кількістю ліжок з доступом до кисню. Виходячи з даних на вчорашній вечір точок доступу до потокового кисню в Харкові нуль, а концентратори можна знайти тільки у волонтерів. За її словами, зараз в Харкові людей можуть госпіталізувати тільки якщо їм дуже "пощастило", або якщо у них є зв'язки серед медиків.

Харківський волонтер також задається питанням, чому харківська влада не підготувалася до нової хвилі в період попереднього локдауну, коли на це був час.

"Виходячи з того, що я чула на одному з останніх брифінгів нашого профільного заступника губернатора, кисневі бочки в Харків не приїхали, тому що в Суецькому каналі танкер застряг. І вважається, що наші бочки йшли за цим танкером і до Харкова не доїхали. Це не безглуздий жарт, це реально людина на брифінгу сказав", – сказала Наталія Попова.

На її думку, відповідальність за це має нести керівництво Харкова.

"Або з менеджментом в регіоні якісь незрозумілі речі відбуваються, або люди відірвалися від реальності, тому що у нас введено квазікарантин, який з карантином нічого спільного не має. У нас забиті лікарні", – зазначила волонтер.

Крім того, за словами Попової, в Харкові стоїть одна невідкрита лікарня, де є 100 кисневих концентраторів, проте її "з якоїсь причини не запускають".

"Ситуація катастрофічна. Як ще врятувати крім харків'ян, як дивом і самовідданою працею медиків, я не знаю", - додає вона.



Водночас на думку голови Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, те що відбувається зараз в Харкові є повною зневагою до того, що відбувається в країні.

Нагадаємо в Харківській області на 9 квітня, коронавірус виявили ще у 1188 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 114 441 особи. За добу коронавірус забрав 21 життя, тепер за весь період пандемії в області загинув 2051 хворий







Алиса

9 квітня 2021, 23:38

За сутки 21 человек ,а от инфарктов ,инсультов,онко сколько умирает за сутки ,задрали ,везде один ковид,нет простуд,нет гриппа,вам бы только людей пугать ,страху наганяете !!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися