Спадщина Кернеса: Дружина мера почала продавати нерухомість в центрі Харкова

Гайсинська переписала будівлю по вул. Мироносицькій

Оксана Гайсинська переписала корпоративні права на ТОВ "Версіо", якому належить будівля по вул. Мироносицькій,29, на Наталю Гусар. Саму фірму "Версіо" на Гайсинську переписали у лютому 2021 року. Про це повідомили ХАЦ, посилаючись на аналітичну систему YouControl.

Відзначається, що директором фірми стала Валентина Гейленко. Сама споруда по вул. Мироносицька, 29. знаходиться відразу за будівлею Рад або Харківської ОДА. 

Раніше засновниками цієї фірми були Андрій Шаптала та Олег Гончар. Директором є Ольга Солоп. Шаптала – відомий як комерційний директор Парку імені Горького. Крім того, він був засновником кооперативів, які роками отримували безплатно від міста десятки гектарів елітної землі під забудову. Також він чоловік Ольги Кириллової, яка нещодавно переписала на Гайсинську акції "7-го каналу". Олег Дмитрович Гончар був людиною дуже близькою до оточення Геннадія Кернеса. Гончар був співвласником ТОВ "Поліфарм".  Саме "Поліфарм" був до недавнього часу власником ринку "Соллі" на Північній Салтівці, який тепер також належить Гайсинському. Нещодавно частка Гончара у ТВ "Паркінг +" була переписана на Родіона Гайсинського.

Тепер у фірми "Версіо" та будівлі вже новий власник. Варто відзначити, що на Наталю Гусар також записана фірма "Буліт" за тією ж адресою, яка спеціалізується на продажу одягу, зокрема, шкіряних виробів. За даними судового реєстру, ця фірма брала участь у викупі приміщень обласної ради по вул. Мироносицькій, 33. Й правоохоронці підозрювали, що викуп відбувся за заниженою вартістю. Також варто відзначити, що зараз прокуратура судиться з людиною з аналогічним ПІБ, щодо повернення земельної ділянки по вул. Куликівській.

Нагадаємо, з погіршенням здоров'я колишнього мера Геннадія Кернеса його стан та власність почали переходити в руки його цивільної дружини Оксани Гайсинської та її сина Родіона. В кінці минулого року в їх руках вже були сконцентровані десятки фірм, які мають безпосереднє відношення до Харкова та його життя. Раніше "Коментарі" більш детально розповідали про те, як деякі активи Кернеса від його довірених осіб потрапили у власність Оксани Гайсинської.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися