Частина Холодної Гори вирушила на карантин: Скажена кішка покусала людину

Харків'янку покусала кішка зі сказом

Частина Холодногірського району виявилася на карантині, через сказ кішки. Про це повідомили в пресслужбі Харківської міськради.

У мерії повідомили, що 2 квітня господиня будинку по вул. Дмитра Вишневецького знайшла бездомну кішку з травмою задньої лапи. Харків'янка спробувала надати допомогу тварині, але кішка вкусила її за руку. Ввечері 6 квітня кішка загинула. Згідно зі звітом Харківської обласної державної лабораторії, у кішки був сказ. Постраждала жінка перебуває на лікуванні в міській лікарні №2. Карантин запровадили на частину території Холодногірського району, обмеженого вул. Нижньою Гиївською, вул. Костромською, вул. Переяславською, вул. Цілинною.

Нагадаємо, сказ належить до групи так званих знехтуваних хвороб у зв'язку з низькою поширеністю та захворюваністю в розвинених країнах. Передається зі слиною при укусі хворою твариною. Потім, поширюючись по нервових шляхах, вірус досягає слинних залоз, нервових клітин кори головного мозку, гіпокампу, бульбарних центрів та, вражаючи їх, викликає важкі порушення, що призводять до загибелі. Назва хвороби походить від слова "біс", тому що в давнину вважалося, що причиною захворювання є одержимість злими духами.

Раніше "Коментарі" розповіли, що 10 квітня з 9:00 до 17:00 обмежать рух транспорту по вул. Броненосця "Потьомкін" на ділянці від просп. Московського до пров. Старо-Московського. Відзначається, що комунальники ремонтуватимуть асфальтобетонне покриття проїжджої частини. Рух транспорту організують по прилеглих вулицях: Тарасівській, пров. Старо-Московского, просп. Московському та іншим.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися