Завтра Харків переходить до "червоної зони" карантину: Нові обмеження та правила

У Харкові закриють ресторани та інші заклади громадського харчування

У неділю, 11 квітня, Харківська область переходить до "червоної зони" карантину. Про це в ефірі "7 каналу" розповіла заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Чиновниця розповіла, які нові обмеження та правила будуть діяти з 11 квітня, та зазначила, що тривалість строгого карантину залежить саме від харків'ян. У Харкові забороняється:

• Приймати відвідувачів в кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування. Працювати можна виключно на винос;

• Робота непродовольчих ринків та магазинів. При цьому не заборонена діяльність магазинів та супермаркетів за умови наявності в асортименті не менше 60% продовольчих товарів.

• Робота закладів культури, зокрема, театрів та кінотеатрів;

• Всі навчальні заклади будуть переведені на дистанційну роботу, за винятком учнів 1-4 класів;

Продовжать свою роботу:

• Фінансові установи, інкасації, перевезення цінностей, пошти, медичні та ветеринарні послуги, робота АЗС без зони харчування, перукарні та салони краси за попереднім записом, телекомунікаційні послуги;

• Громадський транспорт. Однак перевезення дозволене з умовою 50% наповнюваності місць для сидіння;

"Буде працювати наш електричний міський транспорт: трамвай, тролейбус, метрополітен, залізничний транспорт, міський, приміський, внутрішньо обласний транспорт за умови, що буде заповнюватися тільки половина місць для сидіння", - заявила Світлана Горбунова-Рубан.

Нагадаємо, 7 квітня, ще до оголошення "червоної" зони, секретар міськради Ігор Терехов заявив, що з 10 квітня торгові заклади працюватимуть максимум до 20:00. Таке рішення прийняла міська комісія.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися