У Харкові планують запустити виробництво автобусів

Харків планує закупити близько 500 автобусів турецького виробництва

Під час Міжнародного форуму "Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст" був підписаний меморандум про наміри співпраці між Харківською міською радою та турецькою компанією з виробництва автобусів Karsan, передає "Auto 24".

За словами секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова, протягом декількох років Харків планує закупити близько 500 автобусів турецького виробництва, які стануть основою для створення в місті муніципального автобусного громадського транспорту.

"Я особисто ознайомився з виробництвом цих автобусів. Вони просторі, з низькою підлогою, з антивандальним покриттям. Це автобуси зовсім іншого рівня і класу, і вони будуть муніципальними. Це дозволить нам утримувати тарифи і забезпечувати стабільність перевезень", - зазначив Терехов.

Терехов також підкреслив, що вже у 2021 році міська влада закупить приблизно 150 автобусів різного класу, при цьому зазначивши, що восьмиметрові автобуси курсуватимуть у години пік, шестиметрові - коли трафік буде менше. Решту автобусів будуть збирати у Харкові.

Секретар Харківської міської ради також зазначив, що для збірки автобусів буде додатково створено 300 робочих місць:

"Ми домовилися з нашими турецькими партнерами про те, що ці автобуси будуть збирати у нас в місті. Для цього ми створимо близько 300 робочих місць. На базі якого підприємства це буде відбуватися, вирішуватимуть турецькі інвестори. Але переговори з місцевим бізнесом вже ведуться. для Харкова це економічно вигідний проект", - сказав Терехов.

Нагадаємо, що в Харкові попросили пільговиків не їздити на громадському транспорті.




Геннадий Адольфович

15 квітня 2021, 00:51

Иван, у нас есть заз с неплохими автобусами. Все и так запущено, только дать план на поставку.

Лили

14 квітня 2021, 18:45

В Харькове планируют запустить производство автобусов Заголовок ссылки на статью. Я так обрадовалась- решила, слава богу в Харькове наконец то открывают производство,а не закрывают предприятия. Давайте уже говорить правду

Иван

14 квітня 2021, 11:32

У нас в стране будут покупать где угодно чтоб воровать, вместо того чтоб запустить у себя производство своих автобусов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися