Завод Малишева пообіцяв погасити борги по зарплатах вже в травні

Завод Малишева продовжує мінімізувати збитки

У Харкові завод ім. Малишева пообіцяв виплатити всі накопичені борги із зарплати вже в травні. Дані питання обговорювали 14 квітня на зустрічі з трудовим колективом заводу, повідомили в пресслужбі концерну "Укроборонпром".

Відзначається, що виплатити борги та вийти на стабільний графік платежів завод зможе, завдяки новій антикризовій системі. Зараз завод повинен своїм працівникам гроші за березень та за другу частину лютого 2021 роки (за першу частину вже виплатили). Також підприємство продовжує процес мінімізації збитків. Так у 2019 році збиток заводу склав 420 млн грн, а у 2020 році - всього 112 млн грн, за 2021 рік взагалі планується вийти в плюс. Уже в другому кварталі 2021 року підприємство почне модернізацію партії танків Т-80УД. Крім цього завод збирається зміцнювати партнерство з наявними та потенційними цивільними замовниками (наприклад, по ремонту дизельних двигунів), а незабаром повинен затвердити державне оборонне замовлення-2021.

"Ми покладаємо на завод ім. Малишева великі надії. підприємство має стати одним з ключових для майбутнього бронетанкового галузевого об'єднання, що утворюється в процесі трансформації Укроборонпрому", - сказав заступник генерального директора Концерну з виробництва Ігор Фоменко та додав, що завод планує відновити кредит довіри.

Нагадаємо, в Харківській області на початок березня 2021 року борг із зарплати на підприємствах склав понад 470 мільйонів гривень. Найчастіше гроші не отримують люди, які працюють на підприємствах промисловості. Їм не виплатили 90% від усього боргу, а це 423,8 млн гривень. В цілому борг із зарплати на 1 березня на активних на початку 2021 року підприємствах склав 471,1 млн гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися