Підприємство Харківщини не пускало інспекторів: Порушень на кілька мільйонів

У Харківській області люди збагачувались на державному підприємстві та не пускали інспекторів

На Харківщині у підприємства яке не пускало інспекторів виявили порушень на кілька мільйонів. Зокрема на ДП зрубали дерева до ступеня припинення росту. Порушення виявила Державна екологічна інспекція Харківської області під час позапланової перевірки.

ДОВІДКА. Пошкодження (до ступеня припинення росту) - це втрата деревом, або кущем своїх природних функцій (регенерації, розмноження та ін.) та їх висихання у майбутньому. Пошкодження може виникнути в результаті знищення крони або кореневої системи рослини, розщеплення, роздроблення древа і т.д.

Відзначається, що лісове господарство завдало державі 6 мільйонів 375 тисяч 400 гривень збитків та порушило закон України "Про охорону навколишнього природного середовища", ЗУ "Про рослинний світ" Лісового Кодексу України.

Інспекція направила претензію на державне підприємство "Куп'янське лісове господарство" з пропозицією відшкодувати всі збитки. Крім цього матеріали перевірки направили в правоохоронні органи для відкриття кримінального провадження. Екологи відзначили, що в березні 2021 року ДП "Куп'янське лісове господарство" не допустило їх до проведення планової перевірки.

Раніше "Коментарі.Харків" розповіли, що в Харківській області в кінці лютого екологічна інспекція перевірила Державне підприємство "Жовтневе лісове господарство" на дотримання законодавства. Відзначається, що перевірка встановила ряд порушень. Зокрема підприємство незаконно рубило дерева без отримання підприємством спеціального дозволу на використання лісових ресурсів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися