У Харкові ймовірний корупціонер отримав високу посаду (ДОКУМЕНТ)

Одіозного чиновника Кернеса-Терехова, якого судять за корупцію, призначили в департамент цифрової трансформації

У Харкові, 9 квітня, призначили нового першого заступника директора Департаменту цифрової трансформації. Ним став ексдиректор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков (очолював Департамент понад 10 років). Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі (ХАЦ), посилаючись на дані, які мерія надала депутатам.

ehB5k9Ns4qpixu6bA1Q2LfA1U.jpg

При цьому за даними ХАЦ, Жовтневий районний суд Харкова 7 грудня 2020 року відмовився заарештовувати Романа Нехорошкова, якого підозрюють в розкраданні бюджету, а просто відпустив його на поруки кількох депутатів міськради. Згідно з матеріалами справи ще у 2018 році Нехорошков створив організовану групу, яка розкрадала гроші Харкова. Справа стосується розкрадань держбюджету під час виконання робіт по підсвічування багатоповерхівок на центральних вулицях і проспектах міста.

На думку слідства, Нехорошков разом з трьома "друзями" використовував класичну схему: за завищеними цінами вони закуповували гнучкий неон, профіль для світлодіодної стрічки та кабель ВВГ 2х1,5 для ремонту багатоповерхівок по проспекту Гагаріна. Нехорошков був організатором і керівником групи. Крім Нехорошкова про підозру повідомили його заступника Олександра Лементи, економічному раднику ТОВ "Ольвас", Андрій Артеменко і директору і власнику ТОВ "Ніккос-Проект" і ТОВ "4 Практик-Профі" Кирилу Михайлову з Дніпра.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції перевіряє і. о. міського голови Ігоря Терехова. Відповідний документ опублікувала депутат Харківської міськради від фракції "Слуга Народу" Аліна Мустафаєва. Вона опублікувала відповідь від НАПКА з підписом і. о. керівника департаменту з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та обмежень щодо запобігання корупції Олександра Шульги.




Иван

25 квітня 2021, 10:20

Я думал что нехорошков уже полсрока отсидел..обыски авто на улице, задержания..столько шума..все как вмегда- в лучших традициях нашей Фемиды. Героям слава

Юрий

16 квітня 2021, 14:21

Ничего удивительного, деньги есть проблем нет.

Юрий

16 квітня 2021, 14:20

Так что тут удивительного, сейчас все решают количество вложенных средств.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися