Трамвайні колії по Журавлівському узвозу: Тільки проєкти обійдуться місту в кілька мільйонів

Транспортники Терехова, щоб залишити одну трамвайну колію, замовлять два проєкти на 3,5 мільйона гривень

У Харкові комунальники шукають людей, які створять для них проєкт реконструкції трамвайної колії по вулиці Весніна та Журавлівському спуску. Як передає "Харківський антикорупційний центр", посилаючись на систему державних закупівель "ProZorro" очікувана вартість обох проєктів становить 3,5 млн грн.

Йдеться про реконструкцію в рамках розширення проїжджої частини по вулиці Весніна і Журавлівського спуску, яку анонсували в мерії. Комунальники планують демонтувати 2 кілометри трамвайних колій на Журавлівському спуску і встановлять 1 км трамвайної колії, який буде працювати по реверсивній схемі руху. Також по вул. Весніна демонтують 1,54 км трамвайної колії в одноколійному вимірі та встановлять 975 метрів трамвайної колії для реверсивного руху трамваїв. Крім цього на обох ділянках реконструюють зовнішнє електропостачання.

Відзначається, що майже за 2,4 мільйона гривень планують розробити проєкт реконструкції трамвайних колій з установкою зовнішнього електроосвітлення та пристроєм підпірної стінки по Журавлівського спуску від вул. Пушкінської до вул. Челюскінців. Також майже за 1,2 мільйона планують розробити проєкт з реконструкції трамвайного полотна з облаштуванням зовнішнього електроосвітлення на ділянці вул. Весніна від вул. Мироносицькій до вул. Пушкінській.

Нагадаємо, на трасі Київ-Харків-Довжанський, 15 квітня о 21:13 сталося смертельне ДТП. За словами рятувальників, зіткнулися два автомобілі ВАЗ-2106 і Renault Logan. За кермом ВАЗ був 19-річний хлопець, який  в результаті отриманих травм помер.




Елена Харитонова

29 травня 2021, 15:44

Ребят, давайте сэкономим, ведь иначе лохисты Теречета оставят город утопать в заторах, а сами поедут на Канары со школьницами тусить. https://bit.ly/3eVYlIf

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися