У Харкові жінка знайшла у себе вдома величезних павуків, схожих на отруйних з роду чорних вдів (ФОТО)

У Харкові жінки переплутали звичайних павуків з каракуртами

У Харкові жінка знайшла у себе в шафі величезних чорних павуків, які схожі на отруйних каракуртів. Відповідні фотографії опублікувала в соцмережах подруга переляканою жінки і запитала куди краще звернутися за допомогою.

oAOHi9EypP-792Kmr2VFOlN5R.jpg

Жінка зазначила, що павука знайшли в "сталінці", однак вулицю вона не вказала. У коментарях люди писали, що це звичайні домашні чорні павуки і боятися нічого. Однак автор поста гостро відреагувала на дані повідомлення і додала, що вона біолог.

"Будь ласка, мені потрібні тільки реальні контакти служб, які займаються подібним. Вибачте, якщо ви не вірите, що це каракурти, це не означає, що це не вони. У Харкові їх періодично зустрічають десь після 2010 року. До того ж багато тримають екзотику і недостатньо обережні. Будинок старий, перекриття мають порожнечі, там може бути будь-яке, до того ж взимку там тепло. А тепер уявіть на хвилинку, що я, біолог за освітою, чоловік і друзі теж біологи - і ми мали рацію у своєму визначенні цих павуків. Ви особисто хотіли б взяти на себе відповідальність за те, що вони розбіжаться? Ви впевнені, що в Харкові є антисироватка? Ви впевнені, що не помре дитина або літня людина? або алергік? Тому, будь ласка, у справі пишіть, бо ми реально не розуміємо, куди звертатися", - написала Тетяна Кравченко.

На щастя, через час виявилося, що це були не каракурти, а Стеатода велика (Steatoda grossa). "Подруга щаслива, я щаслива за неї, але в цьому випадку рукавички і спрей від комах цілком допоможуть, без фатальних наслідків", - підсумувала жінка.

Нагадаємо, каракурт - вид павуків з роду чорних вдів. Латинська назва виду передає зовнішні морфологічні ознаки: тринадцять точок або плям на верхній стороні черевця.



Серж Милославский

19 квітня 2021, 07:56

А где учатся на таких "биологов"? И муж, и сама, и друзья. Чем учились?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися