Новий директор авіазаводу хоче взяти кредит, щоб виплатити зарплати

На ХДАВП планують виплатити зарплати до травневих свят

Новий генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (авіазаводу) (ХДАВП) Олександр Кривоконь заявив, що збирається частково погасити заборгованість із зарплати до травневих свят, взявши кредит. Відповідну заяву він зробив сьогодні (19 квітня) на брифінгу.

"Наразі ми разом із "Укроборонпромом" (до структури якого входить ХДАВП) працюємо над механізмом отримання кредиту, матеріальної допомоги, але, швидше за все, кредиту, щоб ми могли частково погасити виплати заробітної плати до травневих свят, щоб люди пішли на свята з хоч якимись грішми", - сказав Кривоконь.

Зазначається, що останнього разу зарплату на заводі виплачували ще у квітні 2020 року. При цьому наразі заборгованість із заробітної плати на підприємстві становить 253 млн грн.

Нагадаємо, у Харкові 16 квітня звільнили генерального директора державного авіаційного виробничого підприємства Сергія Задорожного. Вже 17 квітня на його місце прийшов 56-річний Олександр Кривоконь. Чоловік із 2017 по 2018 роки керував державним підприємством "Антонов".

В "Укроборонпромі" заявили, що його вибрали на нову посаду, оскільки до цього чиновник успішно зарекомендував себе на посаді директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, реалізувавши антикризову стратегію. Саме вона дозволила забезпечити підприємство замовленнями.

До цього Кривоконь керував на Південному машинобудівному заводі ім. Макарова, Заводі ім. Малишева, в корпорації "Гірничі машини".

Останню декларацію чиновник подавав за 2018 рік як професор кафедри автомобіле та тракторобудування Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися