Харківську мерію перевірять на порушення закону про декомунізацію

Харківські поліцейські проводять перевірку

У Харкові поліціянти перевірять законність розміщення макета ордена Леніна в будівлі мерії. Про це повідомили активісти з організації "Світанок" на своїй сторінці в Facebook.

"Ми тримаємо руку на пульсі й не дамо спустити на гальмах відновлення комуністичної символіки у Харкові. У діях харківських чиновників є склад злочину за статтею 436-1 ККУ і ми будемо домагатися відкриття кримінальної справи. Зображення Леніна у стінах Харківської міської ради не буде", - написали активісти.

Нагадаємо, в кінці лютого 2021 року декомунізатор та керівник громадської організації "Світанок" Вадим Поздняков збив на підлогу орден Леніна в будівлі Харківської міської ради. Через деякий час працівники міськради принесли драбину та повернули барельєф з Леніним назад на стіну. Під ним знаходиться мармурова дошка з цитатою з Указу Президії Верховної Ради СРСР про нагородження міста Харкова орденом Леніна.

"За великі успіхи та досягнення трудящими міста в господарському і культурному будівництві, у виконанні завдань щорічного планового розвитку промислового виробництва і спеціальних галузей машинобудування", - йдеться в написі.

У поліції повідомили, що за даним фактом проводиться перевірка. Сам активіст вважає, що дії харківських чиновників підпадають по статтю 436-1 ("виготовлення і поширення комуністичної, а також нацистської символіки") КК України.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в Харківській області в один день з російським мітингом перевірять системи оповіщення населення. Про це повідомили в Департаменті цивільного захисту Харківської ОДА.




Андрей

20 квітня 2021, 05:53

Рогульская психология,все переломать,испаскудить.пора бы и создавать что то.а работать отвыкли

Галина

19 квітня 2021, 20:24

Лучше бы проверили, что люди без горячей воды пол года будут сидеть

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися