У Харкові комунальники поклали собі до кишені 5 мільйонів гривень

Харківських комунальників підозрюють у корупції

У Харкові повідомили про підозру в корупції директору компанії та начальнику одного з відділів комунального спеціалізованого підприємства "Інженерні мережі". Про це розповіли в пресслужбі обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, у 2020 році Харківська міська рада уклала договір з комунальним спеціалізованим підприємством "Інженерні мережі" про капітальний і поточний ремонти багатоквартирних житлових будинків.

Зазначається, що КП уклало договори з компанією на 58 мільйонів. Директор цієї фірми завищив обсяг робіт на 5 мільйонів, а начальник КСП "Інженерні мережі", знаючи, що вказаний обсяг робіт не відповідає дійсності, все одно їх завірив. Через це підрядник просто так отримав зайві гроші.

Нагадаємо, в Харкові "Житлобуд-1" отримає кілька гектарів землі на Валентинівській вулиці. За даними ХАЦ, ПАТ "Трест Житлобуд-1" отримає ділянку площею 0,3 га для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку по вул. Валентинівській, 49 та ще 2 га землі по вул. Валентинівській, 53. 

Також на сесії міськради планують дати дозвіл "Житлобуду-1" щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення площею майже 1 га під будівництво багатоповерхового будинку по вул. Валентинівській, 51.

В ХАЦ зазначили, що ПАТ "Трест" Житлобуд-1" є головним забудовником Харкова й основним освоювачем бюджетних коштів. Ця фірма є генпідрядником реконструкції зоопарку. Її бенефіціаром вказано Олександра Харченка. За словами місцевих жителів, ця територія в експлуатації ще з минулого року.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися