У Харкові на весь ранок перекриють центральну вулицю

Харківські комунальники будуть кронувати дерева

У Харкові, 24 квітня, з 08:00 до 14:00 перекриють рух транспорту по вул. Чернишевській на ділянці від пров. Мар'яненка до вул. Скрипника. Про це повідомили в Департаменті інфраструктури міськради.

Відзначається, що комунальники будуть займатися кронуванням дерев. Об'їхати закриту ділянку можна буде по вулицях Пушкінській, пров. Мар'яненка, вул. Гоголя та іншим прилеглим.

Нагадаємо, також в Харкові, 25 квітня, громадський транспорт змінить схему руху. Таким чином автобусні маршрути №238е, 250е, 277е, 278е, 282е, 302е, 303Е курсуватимуть наступним чином: вул. Євгенія Котляра - вул. Чоботарська - вул. Велика Панасівська та далі по маршруту. Також тимчасово змінять напрямок трамваї №12, 20, а трамвай №1 взагалі не буде ходити. Зміни пов'язані з підривом покинутого елеватора.

ДОВІДКА. Кронування - це процес формування крони дерев, кущів. Його роблять з кількома цілями:

• По-перше, це оздоровлення рослини. Оздоровлення відбувається, наприклад, шляхом видалення сухих, слабких або хворих гілок.

• По-друге, у випадку з плодово-ягідними культурами - підвищення врожайності. Здійснюється воно шляхом видалення неплодоносних гілок, а також приростів крону.

• По-третє, підвищення декоративності. За допомогою обрізання можна надати кроні дерева певні обриси.

• По-четверте, функціональна. Видалення неправильно зростальних гілок. Наприклад, гілок, що ростуть усередину крони.

• По-п'яте, омолодження рослини. Передбачає видалення старих гілок з заміщенням їх найбільш перспективними, молодими пагонами.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися