Коксохім у Харкові: суд переніс підготовче засідання

Засідання перенесли до травня

У Харкові суд продовжить підготовче засідання у відношенні ТОВ "Коксовий завод"Новомет" 13 травня. Про це повідомили в "Харківському антикорупційному центрі", посилаючись на відповідне рішення суду.

Нагадаємо, прокуратура зверталася до суду з вимогою стягнути з ТОВ "Коксовий завод "Новомет" 3,475 мільйона гривень збитків, в результаті забруднення повітря. Однак суд не зрозумів, що написано в позові та повернув його в прокуратуру для виправлення помилок. Прокуратура переробила та направила позов і вже 20 квітня почалося підготовче засідання, але суд оголосив перерву до 13 травня. Засідання пройде о 12:00.

У ХАЦ відзначили, що 5 березня 2021 року ТОВ "Коксовий завод "Новомет" отримав дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. При цьому умови отримання дозволу були простіші ніж у минулому дозволі, який був у ПАТ "Харківський коксовий завод".

ДОВІДКА. Коксохім роками забруднює повітря. Шкідливі викиди, які нічим не фільтруються, через що місцеві жителі часто хворіють. Роками місцева влада, заплющували очі на протиправну діяльність заводу при тому, що він довгий час взагалі працював без документів. Всі кримінальні виробництва і приписи ігнорувалися. Однак на тлі місцевих виборів про проблему цього підприємства знову заговорили представники влади на всіх рівнях - від міськради до керівників міністерств і народних обранців.

Раніше "Коментарі" розповіли, що харківські активісти продовжують боротьбу із забрудненням довколишнього середовища Коксовим заводом "Новомет", який нещодавно отримав від Міндовкілля дозвіл на викиди забруднювальних речовин. Наразі громадська організація "Екоцид.Нет" подає позов до суду з вимогою відкликати виданий дозвіл, оскільки він був виданий із порушеннями, а підставами для його видачі є недостовірні відомості про діяльність підприємства.






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися