Завод Малишева все ще винен своїм співробітникам понад 25 мільйонів

Завод ім. Малишева реалізує антикризову систему

У Харкові державний завод імені Малишева винен свої співробітникам 26,6 мільйона гривень. Про це стало відомо за інформацією, яку виданню "Вечірній. Харків" надали в Харківській обласній державній адміністрації.

Голова Первинної профспілкової організації "Укроборонпром" у відкритому листі до президента України Володимира Зеленського визнав складне фінансове становище.

За його словами, у заводу відсутні замовлення, великі борги, надлишкові активи та обмеження на отримання передплати за договорами із Міністерством оборони України.

Нагадаємо, нині завод ім. Малишева реалізує нову антикризову систему. Завдяки цій системі співробітникам пообіцяли виплатити зарплати вже у травні. Наразі завод винен своїм працівникам гроші за березень і за другу частину лютого 2021 року (за першу частину вже виплатили).

Крім цього, підприємство продовжує процес мінімізації збитків. Так, у 2019 році збитки заводу склали 420 млн грн, у 2020 році - всього 112 млн грн, за 2021 рік взагалі планується вийти "у плюс".

Уже в другому кварталі 2021 року підприємство почне модернізацію партії танків Т-80УД. Крім цього, завод збирається зміцнювати партнерство з наявними та потенційними цивільними замовниками (наприклад, щодо ремонту дизельних двигунів), незабаром повинен затвердити державне оборонне замовлення-2021.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в Харківській області на початок березня 2021 року борг із зарплати на підприємствах склав понад 470 мільйонів гривень. Найчастіше гроші не отримують люди, які працюють на підприємствах промисловості. Їм не виплатили 90% від усього боргу, а це 423,8 млн гривень. Загалом борг із зарплати станом на 1 березня на активних на початку 2021 року підприємствах склав 471,1 млн гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися