Під Харковом вандали розібрали та розмалювали літаки (ВІДЕО)

Українцям показали «кладовище літаків» під Харковом

У Вовчанську люди відвідали занедбаний аеродром, на якому раніше готували професійних штурманів. Відповідне відео опублікували на YouTube-каналі "Едгар", передає "Апостроф".

Зазначається, що раніше цей аеродром належав училищу ДТСААФ (Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту). На ньому тренували штурманів. Відомо, що останнім власником нинішньої "заброшки" був військово-патріотичний авіаційно-технічний клуб "Сокіл".

На жаль, вже у 2013 році вказану територію закинули. Нині сотні літаків і вертольотів (Л-29, Мі-2 та Ан-2) просто стоять та іржавіють посеред величезного поля. При цьому вандали дісталися і туди: розмалювали "птахів зі сталі" й розібрали їх на металолом. Координати покинутого аеродрому в Вовчанську "Кладовище літаків" - 50.3083095, 36.9233322 (50°18'29.9"N36°55'24.0"E).


Нагадаємо, в Харківській області оновлений танк Т-64БМ2 "Булат" пройшов своє перше випробування і зробив серію пострілів на полігоні. Зазначається, що модернізований танк оснастили новим двигуном 6ТД, оскільки попередній працював на межі своїх можливостей. Це значно прискорило машину та поліпшило її маневровість.

Однак, щоб встановити нове "серце" залізного монстра, довелося розширити габарити в кормовій частині. Збором моторно-трансмісійного відділу займався "Завод ім. Малишева". Наразі на харківському підприємстві працюють ще над 12 моторно-трансмісійними відділами для Т-64БМ2. Йдеться про перший ротний комплект нових машин. При цьому вказаний державний завод заборгував своїм співробітникам 26,6 мільйона гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися