Жителям Харківщини розповіли які будуть тарифи на газ

Мешканці Харківської області можуть вибрати кілька тарифів на газ

У Харківській області з 1 травня споживачів газу переведуть на річний тариф. Про це повідомили в пресслужбі ТОВ "Харківгаз Збут".

Річний тариф на газ складе 7,99 гривні за кубометр, тариф "Твій газ місячний" в травні теж буде 7,99 гривні за кубометр. Річний тариф - це фіксована ціна на газ протягом року. Тобто у 2021 році ціна на газ вище 7,99 гривні за кубометр не підніметься. Відзначимо, що у квітні 2021 року тариф на газ в ТОВ "Харківгаз Збут" був 6,99 грн за кубометр.

Суть тарифу "Твій газ місячний" полягає в тому, що ціна на газ в рамках даного тарифу буде ринковою і її щомісяця будуть публікувати на сайті постачальника за п'ять днів до початку постачання. Головна перевага тарифу, що навесні та влітку ціна на газ може падати та це допоможе заощадити. Також компанія запустить тариф "Твій газ на зиму". Він дозволить споживачам створити власний газовий запас на опалювальний період.

Нагадаємо, харківський апеляційний суд визнав неправомірним нарахування штрафу від АТ "Харківміськгаз" споживачеві, який звернувся з позовом до суду, та скасовував до нарахування обсягу природного газу та його вартості. "Харківміськгаз" вимагав від споживача виплатити штраф у розмірі 184 тисячі гривень, через нібито пошкодженої пломби та "скрученого" лічильника. У Харкові міська служба газу відпрацювала шахрайську схему, завдяки якій установа нараховує простим споживачам багатотисячні штрафи.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в Харківській області на початок березня 2021 року борг із зарплати на підприємствах склав понад 470 мільйонів гривень. Найчастіше гроші не отримують люди, які працюють на підприємствах промисловості. Їм не виплатили 90% від усього боргу, а це 423,8 млн гривень. В цілому борг із зарплати станом на 1 березня на активних на початку 2021 року підприємствах склав 471,1 млн гривень.




Педро

27 квітня 2021, 17:44

Так или иначе, а нас все равно ограбят

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися