На Харківщині визволяли зі смертельної неволі маленьке кошеня

Тварина не могла вибратися самостійно - на неї чекала неминуча загибель

У місті Балаклія рятувальники подарували шанс на життя кошеняті, а харків'янам - віру у добро та людяність. Зворушливу історію розповіли в Facebook на сторінці Головного управління ДСНС України у Харківській області.

Вдень 27 квітня до Служби надійшло повідомлення від місцевої мешканки, яка розповіла, що неподалік її будинку під величезну залізобетонну плиту залізло маленьке кошеня та застрягло там. Протягом тривалого часу пухнаста істота так і не змогла самостійно вибратися із полону й жалібно нявчала.

На місце пригоди вирушила команда рятувальників. Спеціалісти використали спеціальне обладнання, щоб підняти плиту. Налякане кошеня дістали з-під плити, оглянули, сфотографувалися з ним та віддали під опіку місцевим жителям.

Тварина від перебування під плитою не постраждала, але вибратися самостійно б не змогла - на кошеня чекала неминуча смерть.

Харківським рятувальникам часто доводиться допомагати не лише людям, а й тваринам. Найчастіше потребують допомоги собаки, які виходять на лід під час потепління та опиняються у воді чи на острівцях не в змозі дістатися до берега, коти та кошенята, які потрапляють у пастки, з яких не можуть вибратися.

Нещодавно рятувальники ловили бобра, який якимось чином опинився на фасаді пожежного депо. Його доправили до найближчої водойми, яка розташована аж у двох кілометрах від пожежної частини.

У соцмережах користувачі у захваті від доброти рятувальників і кажуть, що такі історії дарують людям віру у добро та людяність.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про рятувальну операцію, під час якої волонтери намагалися дістати з криги песика, який опинився у крижаному полоні і просидів там цілий тиждень, адже кригу відірвало від основної частини льоду. Собака, яку пізніше назвали Еммою, була дуже налякана і намагалася втекти від рятувальників, стрибнувши у воду.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися