У Харкові заборонили рух вантажівок і відклали ремонт Окружної дороги

Свої рішення Укравтодор пояснив святкуванням Великодня та великою кількістю дорожніх робіт у місті

Харківський департамент інфраструктури повідомив про заборону на п'ять місяців руху вантажівок через місто Харків. Про це розповіли у пресслужбі Харківської міськради.

Заборона стосується здебільшого фур, які рухаються через місто транзитом. Обмеження розповсюджуються на великовантажний транспорт, у якого вага сягає більше 24 тонн. Не можуть їхати через Харків і ті вантажівки, в яких навантаження на вісь перевищує 9 тонн.

Нове правило для водіїв таких вантажівок починає діяти із 6 ранку 30 квітня. Відновити рух через місто для фур обіцяють із жовтня.

У Департаменті пояснили таке радикальне рішення тим, що у місті та передмісті на цей рік заплановано багато різних заходів, будівельних дорожніх робіт, зокрема, великий капітальний ремонт Пісочинського шляхопроводу на Харківській окружній дорозі.

Його ремонт мав розпочатися вже 27 квітня, але у Харківському Укравтодорі повідомили, що роботи вирішили відкласти до завершення свят.

Частину окружної дороги почнуть ремонтувати 3 травня. З найближчого понеділка на цій ділянці об'їзної дороги буде заборонено рух транспорту та пішоходів.

Таке рішення Укравтодор аргументував святкуванням харків'янами Великодня та бажанням зменшити затори у святкові вихідні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" публікували схему об'їзду ділянки Харківської окружної дороги на час ремонту.

Укравтодор наголосив на тому, що водії у цей період мають бути обачними й звертати увагу на те, які дорожні знаки встановлюють на цій ділянці.

Через проведення ремонтних робіт і рух будівельної техніки ця територія є небезпечною, тому дотримання Правил дорожнього руху має бути неухильним для уникнення загрози життю людей.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися