У Харківській області чиновники "підзаробили" на школярах з особливими потребами

На Харківщині чиновники завдали збитків більш ніж у 700 тисяч гривень

У відділі освіти Красноградської РДА зафіксували порушень на 703 тисяч гривень. Про це повідомили у пресслужбі Північно-Східного офісу Держаудитслужби після перевірки фінансово-господарської діяльності за 2016-2020 роки.

Виходячи з даних пресслужби, чиновники діяли за класичною схемою. Підрядники під час будівельних робіт завищили ціну, а чиновники виплатили її та завдали шкоди в 176 тисяч гривень. Крім цього в відділі освіти нецільовим чином витратили понад 120 тисяч гривень, які виділили на оснащення кабінетів для інклюзивної освіти. Також чиновники переплатили 335 тисяч гривень на закупівлю харчових продуктів для дітей.

ДОВІДКА. Інклюзивний кабінет розрахований на дітей з ОМЗ, щоб вони могли спокійно отримати освіту. Він призначений для індивідуальних занять вчителів з учнями, у яких особливості в розвитку.

У пресслужбі заначили, що "ревізори" під час перевірки встановили ще одне порушення. На фонд оплати праці повинна була надійти 301 тисяча гривень однак інспектори вчасно виявили це та оперативно усунули прямо під час ревізії. Аудитори звернулися в правоохоронні органи та дев'ятьох чиновників притягнули до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, керівниця головної каси одного з поштових відділень "Укрпошти" у Лозовій вкрала страховий мішок, в якому знаходилися кошти для пенсій, соціальних виплат та грошових переказів.

Гроші вона переклала у звичайний поліетиленовий пакет із супермаркету. Інцидент стався в селі Слобідське при перевезенні поштових відправлень службовим автомобілем. Те, що страховий мішок відсутній, помітили співробітники відділення.






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися