У Харкові активісти присвятили стінопис українському гетьману

Активісти з "Фрайкору" на Гімназійній набережній намалювали Павла Скоропадського

У Харкові прямо до річниці перевороту, влаштованого гетьманом Павлом Скоропадським, активісти намалювали стінопис на його честь. Про це повідомили в телеграм-каналі "Фрайкор" та опублікували відповідні фотографії.

ДОВІДКА. ВПО "Фрайкор" є членом громадської ради при Харківській ОДА і також позиціює себе як "патріотична організація".

Сам малюнок з'явився на Гімназійній набережній 29 квітня, оскільки саме в цей день 1918 року Павла Скоропадського проголосили гетьманом України. При цьому за добу гетьман позбавив Центральну Раду влади та проголосив Українську Державу на чолі з собою.

За словами активістів, українці почали переосмислювати постать Скоропадського тільки через сто років після того перевороту. Вони вважають, що соціалістична директорія Петлюри повинна увійти в історію, як злодійство, яке зруйнувало Україну, а Скоропадський повинен стати національним героєм.

Відзначимо, що Павло Скоропадський дотримувався правих поглядів, а соціалістичні ідеї Української Центральної Ради здавалися йому неприйнятними.

Нагадаємо, активісти з "Фрайкору" можуть бути причетні до пошкодження в Харкові білбордів Добкіна. Передбачається, що в.о. мера Ігор Терехов нібито почав війну з маркетологами Добкіна.

Раніше "Коментарі" розповіли, що на даху КП "Держпром" вже до кінця липня побудують велику оглядову площадку. Для охочих подивитися на Харків з висоти пташиного польоту будуть доступні два майданчики: закрита та просто неба. Перш ніж вийти на відкриту ділянку, відвідувачі на ліфті добиратимуться до заскленого приміщення. Там запланували зробити прозору скляну підлогу, а решту плитки  виготовить Харківський плитковий завод. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися