У Харкові помер видатний лікар та вчений

Сьогодні в Харкові попрощаються з автором двох монографій Валерієм Куцевляком

У Харкові помер професор кафедри стоматології дитячого віку, ортодонтії та імплантології Харківської медичної академії післядипломної освіти, доктор медичних наук, заслужений діяч науки та техніки України, академік Української академії наук Валерій Куцевляк. Про це розповіла його внучка Катерина Чучіліна-Кацевляк.

Сьогодні, 30 квітня, чоловік відправиться у свій останній шлях. У Свято-Ольгинському храмі на Московському проспекті та на території 17-ї лікарні о 12:00 розпочнеться панахида, а вже о 13:30 чоловіка поховають на 13-му кладовищі (Пушкінська).

"Не змовкає телефон, тому що тисячам людей він подарував можливість повноцінного життя та радість посмішки як видатний щелепно-лицьовий хірург за десятки років практики, сотням учнів він дав дорогу в життя", - написала онука.

ДОВІДКА. Валерій Куцевляк народився в 1941 році. У свої 40 років він організував кафедру стоматології дитячого віку і сам її очолив. На рахунку у чоловіка 380 наукових робіт, 2 монографії, 8 навчальних пособи, 57 патентів і винаходів.

Нагадаємо, 29 квітня, пішов з життя директор Харківського державного музичного ліцею та почесний громадянин Харкова Валерій Алтухов, який був ініціатором міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва і часто бував в журі різних музичних конкурсів.

Також на початку квітня від ускладнень викликаних коронавірусів помер головний лікар Харківської міської багатопрофільної лікарні №18 Борис Менкус. COVID-19 загострив його цукровий діабет.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в січні 2020 року в 70 років пішов з життя професор кафедри соціології та політології НТУ "ХПІ", доктор соціологічних наук, кандидат психологічних наук, Заслужений працівник освіти України, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС, полковник ЗСУ у відставці Валерій Васильович Бурега.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися