У Харківській області людям заборонили відвідувати ліси

У Харківській області більш ніж на 70% зменшилася кількість пожеж

У Харківській області жителям заборонили відвідувати хвойні лісові масиви. Відповідне рішення прийняли на засіданні Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Про це повідомили в пресслужбі ХОДА.

Відзначається, що заборона пов'язана з встановленням на території Харківщина 5 класу пожежної небезпеки. Рішення комісії також передбачає заборону на в'їзд автомобілів до лісу, крім транспорту лісової охорони. За словами начальника Харківського обласного лісового управління та мисливського господарства Віталія Склярова, в першу чергу буде приділятися увага профілактичні протипожежні заходи стосуватимуться місць, які прилягають до населених пунктів, лініях електропередач і іншим небезпечним об'єктам.

Крім цього на Харківщині запровадили автоматизовану систему "Пожежі", яка буде стежити за пожежами з супутника дистанційного зондування землі. Також рятувальників підготували до гасіння лісових пожеж, вони відпрацювали практичні та навчальні заняття. Скляров розповів, що в порівнянні з аналогічним періодом 2020 роки кількість пожеж на території Харківської області в цьому році зменшилася на 73%.

Нагадаємо, що 21 січня в нелегальному закладі для літніх людей в Харкові спалахнула пожежа, тоді загинули 15 осіб, 9 осіб були травмовані та опинилися в лікарні. "Коментарі" розповідали, що Кабмін завершив розслідування трагедії, та повідомив, що катастрофічних наслідків сприяв цілий комплекс причин та передумов. Депутати обласної державної адміністрації затвердили розмір матеріальної компенсації постраждалим під час пожежі в будинку для літніх людей в Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися