Під Харковом річка перетворилася на звалище для пластику (ВІДЕО)

Екоактивіст планує очистити річку від сміття

У Бабаях на річці Уди люди накидали настільки багато пляшок, що утворився цілий острів. Відповідне відео опублікував у соцмережах екоактивіст Артем Приходько.

За словами Приходька, на річці утворився 30-метровий острів через недбале і егоїстичне ставлення місцевих жителів до сміття.

Екоактивіст уточнив, що на річці сміття накопичилося на чотири вантажівки. Також він 15 травня збирається організувати прибирання, щоб очистити річку.

Артем Приходько звернувся до жителів Харківської області з проханням прибирати за собою після відпочинку на природі під час святкування травневих свят.

"Обов'язково приберіть за собою усі відходи, не залишайте сміття в лісі і не кидайте у водойми!", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Артем Приходько опублікував відео, на якому видно, як харків'яни завалили сміттям літак.

"На борту літака "Харків - Хургада" 21 квітня 2021 року летіли свині, які просто кидали сміття на підлогу. Просто жесть, немає слів і дуже соромно!" - описав подію Приходько і зазначив, що стюардеси чотири рази просили віддати їм сміття.

Раніше "Коментарі" розповідали, що за рівнем забруднення знаходиться на першому місці серед областей всієї України. Так, за 2020 рік екоінспекція знайшла в країні 2144 стихійні звалища. З цієї кількості прибрали лише 60%. Порушникам вимог природоохоронного законодавства виписали штрафів на суму 100 мільйонів гривень.

У Харківській області знайшли 451 смітник. Андрій Мальований додав, що є ще одна проблема - переробка та утилізація відходів. У 22% випадків населення взагалі не має можливості позбутися від сміття, оскільки його не вивозять. 2/3 полігонів не відповідають нормам екологічної безпеки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися