Як в Харкові пройде 9 травня: Жителям пригрозили штрафами за георгіївську стрічку

Харків'ян на 9 травня будуть годувати польовою кашею

У Харкові відзначать 9 травня та вшанують пам'ять загиблих на Другій світовій війні. Про це повідомили в пресслужбі мерії.

О 8:50 на Меморіалі Слави покладуть квіти загиблим солдатам. О 10:00 на площі Свободи розпочнеться виставка ретро-техніки. О 10:30 біля фонтану на площі Свободи будуть готувати польову кашу. Об 11:00 на території Національного меморіального комплексу "Висота маршала І.С. Конєва" можна буде подивитися на літаки та вертольоти просто неба.

О 21:00 пройде реквієм за загиблими. Мерія встановить лазери на Меморіалі Слави. До 9 травня в міськраді ініціювали проєкт "Стрічка пам'яті", під час якого будуть транслювати відправлені харків'янами прізвища учасників Другої світової війни.

У пресслужбі поліції Харківської області нагадали жителям, що в Україні забороняється використовувати символіку тоталітарних режимів:

- стаття 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, забороняє виготовлення і пропаганду георгіївської стрічки. За це передбачено штраф від п'ятдесяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївською (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.

- стаття 436 -1 Кримінального кодексу України забороняє виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Це карається позбавленням волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, в Харківській області станом на 8 травня коронавірус виявили у 623 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 140 021 людини. За добу коронавірус забрав 20 життів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися