Харківська плавчиня стала кращою в Європі: Фотографії чемпіонки

Володимир Зеленський привітав харків'янку з перемогою на міжнародному змаганні

У Будапешті спортсменка Марта Федіна (харків'янка) стала чемпіонкою Європи з синхронного (артистичному) плавання. Про це повідомили в пресслужбі ХОДА. Також відповідну фотографію опублікувала сама дівчина у своєму Instagram.

g-aE2p4SB4QlilrUXAEm9_oOx.png

Відзначається, що в столиці Угорщини проходить European Championship 2021. Там, 11 травня, Марта посіла перше місце в сольних змаганнях. Вона набрала 91.8445 балів і отримала золоту медаль. На другому місці плавчиха з Греції Євангелія Платаніоті (89.2897 балів), а третьому - білоруска Василіса Хондошко (89.2897 балів).

Березня сказала, що виступ потрібно все ще допрацьовувати до ідеалу, проте це один з кращих її сольних результатів і вона дуже задоволена. Крім цього дівчина разом з Анастасією Савчук вийшли у фінал довільної програми дуетів, який пройде 14 травня.

Президент України Володимир Зеленський привітав Марту та інших спортсменів у себе в соцмережах, а Марта відзначила його у себе на сторінці.

"Знову перші. Українці здобули два "золота" на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту. Марта Федіна стала чемпіонкою Європи в артистичному плаванні. А Олексій Середа та Ксенія Байло отримали "золото" у змішаних стрибках із 10-метрової вишки. Пишаємося досягненнями наших спортсменів!"

Нагадаємо, в Польщі харківський боксер Ілля Тогобицький переміг на Чемпіонаті світу з боксу серед молоді. Відзначається, що Ілля у фінальному поєдинку достроково переміг свого суперника з Вірменії в ваговій категорії 75 кг.

Раніше "Коментарі. Харків" розповіли про ученицю Харківської дитячої школи мистецтв №3 Яну Магей, яка виграла Міжнародний онлайн-конкурс "INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION - Belgrade, Serbia". Вона номінувалася на премію "Арфа" і отримала перше місце за блискуче виконання творів американських композиторів-арфісток Сьюзанн Макдоналд та Джейн Вейденсоул.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися