У Харківській області щомісяця дорожчають продукти, алкоголь та одяг

На Харківщині продовжують рости ціни

У Харківській області за квітень ціни зросли на 5,1% з початку 2021 року та на 0,9% в порівнянні з березнем. Про це повідомили в Головному управлінні статистика на Харківщині.

Виходячи з даних ГУ статистики, на Харківщині зросли ціни на харчі та безалкогольні напої. Відзначається, що найбільше подорожчали цукор і соняшникову олію - на 7 і 6,8% відповідно.

Крім цього зросли ціни на сметану, рис, м'ясо, масло, яйця, хліб і зернові (на 3,2 - 1,4%). Молоко, сир, мед та риба подорожчали на 05 - 1%, а алкогольні напої та тютюнові вироби на 2,2 та 1,7% відповідно. Взуття та інший одяг подорожчали на 1,8%.

Також подорожчав проїзд на залізниці та автомобільному пасажирському транспорті (на 2,1 і 0,9% відповідно). При цьому тарифи залишилися на колишньому рівні. Варто відзначити, що овочі подешевшали на 1,2%, а кисломолочна продукція на 0,5%.

Нагадаємо, на приміських маршрутах Харкова почав дорожчати проїзд. Відзначається, що за маршрутами №1182 Харків - Новий Високий і №1164 Харків - Тернова проїзд подорожчав на 2 гривні та склав 17 та 20 гривень відповідно. За словами Лосєва, така цінова політика пов'язана з ростом цін на паливо і скороченням пасажиропотоку вдвічі за час карантину.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в Харкові державне авіаційне виробниче підприємство (авіазавод) почав виплачувати борги по зарплатах. Відзначається, що працівникам виплатили 9 мільйонів гривень (податки включно). Людям виплатили борги за квітень-травень 2020 року і розрахувалася за роботи з виробництва запчастин для літаків (у тому числі за замовлення від "Мотор Січі".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися