Відомий харківський бігун збирається бігти більше: куди та навіщо зібрався

У Києві хочуть побудувати екохаб

Харківський бігун і лідер громадської організації "Чиста Україна" Сергій Прескорник пообіцяв пробігти 225 кілометрів від Харкова до Дніпра. Для цього українцям потрібно зібрати 100 тисяч гривень. Подробиці розповів сам Прескорник, передає видання Kharkiv Today.

Річ у тому, що громадська організація "Україна без сміття" збирається побудувати екопростір у Києві. Якраз для нього і потрібно зібрати 100 тисяч. Це буде цілий хаб: станція приймання вторинної сировини, музей відходів і відкритий майданчик для артзаходів за участю зірок.

Такий грандіозний пробіг буде додатковим призом для жителів. Сергій зазначив, що раніше він бігав із Харкова до Полтави, а це всього 150 кілометрів. Тоді він теж "бився" за екологію.

Підтримати проєкт можна на сайті Kind Challang. Збір почався ще вкінці квітня. Станом на 13 травня його підтримали 19 осіб, які зібрали 3264 гривні. Найбільший внесок склав 500 гривень.

Нагадаємо, Харківська область за рівнем забруднення знаходиться на першому місці серед областей всієї України. За 2020 рік екоінспекція знайшла в країні 2144 стихійних звалища. З цієї кількості прибрали тільки 60%. Порушникам вимог природоохоронного законодавства виписали штрафів в розмірі 100 млн грн. У Харківській області знайшли 451 смітник.

Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований додав, що проблемою лишається перероблення та утилізація відходів. У 22% випадків населення взагалі не має можливості позбутися від сміття - його не вивозять. 2/3 полігонів не відповідають нормам екологічної безпеки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися