Російський журналіст заявив, що «танки на Харків» допоможуть путінському режиму втриматися

Письменник Дмитро Биков вважає, що вирішальна битва за мир або повний хаос розгорнеться вже між сьогоднішніми дітьми

Російський журналіст Олексій Венедиктов у діалозі із письменником Дмитром Биковим припустив, що танки на Харків, Київ та Одесу можуть загасити смуту, яка починається в Росії. Відповідний діалог опублікували на Youtube-каналі радіостанції "Ехо Москви".

Биков заявив, що бачить війну тільки в крайньому випадку, якщо російський уряд вирішить, що з ними повинен "загинути й весь всесвіт".

"Навіщо весь всесвіт? Танки на Харків! Який всесвіт? Танки на Одесу. Танки на Київ. Про що ви?" - припустив можливий результат Олексій Венедиктов.

Своєю чергою Биков вважає, що якщо підуть танки на Харків і Київ, то почнеться Третя світова війна. Олексій же переконаний, що Україна буде боротися і просто так не здасться, проте в західному світі не почнуть ядерну війну.

"Україна може підпалити Європу. Ось як це не жахливо, але може. Я загалом не беруся робити прогнози. Мені просто здається, що нині війна не розв'яже проблеми. Я думаю, що двічі такий патріотичний прийом не працює. Ні, танки на Харків наразі - вже перебір. Зараз не 2014 рік. Сім років війна триває", - сказав Биков.

Письменник підсумував, що мілітаристська пропаганда в Росії перестала досягати свого результату і Путін росіян вже утомив. Також він вважає, що головна битва розгортатиметься серед дітей.

Нагадаємо, Леонід Кравчук розповів, чи вплине ситуація з Медведчуком на переговори по Донбасу. Занепокоєння у деяких представників українського суспільства щодо цього питання викликала публікація плівок із розмовою нібито Медведчука і представника Кремля Дмитра Козака.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися