В Харкові у вдови та дітей «віджали» бізнес чоловіка та батька

Люди, які віджали підприємства, "переводили стрілки" на правоохоронців

У Харкові п'ятеро зловмисників підробили документи та привласнили собі три підприємства з виготовлення матеріалів для покриття підлоги, власник яких помер. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

За даними правоохоронців, зловмисники скористалися важким становищем спадкоємців (дружини та дітей) і підробили документи на право власності.

Поліція почала проводити розслідування. Фігуранти явно були цим незадоволені та тиснули на правоохоронців. Більш того вони розпускали в ЗМІ фейк, що поліція і слідчі нібито не дають підприємствам нормально працювати та це вони "віджимають" підприємства.

Вчора, 13 травня, силовики "зайшли в гості" до зловмисників і провели санкціоновані обшуки. Там правоохоронці вилучили документи, які підтверджують злочинну діяльність.

Всім фігурантам повідомили про підозру за протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації. Тепер їм загрожує до п'яти років позбавлення волі. Досудове розслідування все ще триває.

Нагадаємо, Харківська область посіла третє місце за кількістю мільйонерів. На першому місці - Київ, а на другому - Дніпропетровська область. Всього на Харківщині 595 громадян, які задекларували доходи понад 1 мільйон гривень. У Києві 3375 таких осіб, а в Дніпропетровській області 684 людини. При цьому два харків'янина за 2020 рік отримали понад 20 мільйонів гривень.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в журналі Forbes опублікували рейтинг топ-100 найбагатших українців у 2021 році. У рейтинг потрапили і п'ять харків'ян: Олександр Ярославський (820 мільйонів доларів), Дмитро Запорожець (450 мільйонів доларів), Борис Ложкін (220 мільйонів доларів), Микола Удянського (180 мільйонів доларів), Павло Фукс (165 мільйонів доларів).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися