У Харкові підірвали столітній елеватор, щоб побудувати житловий мікрорайон (відео)

Одна з найвідоміших покинутих будівель Харкова - вежа елеватора - зникла в хмарі пилу

У Харкові між вулицями Чеботарська і Євгена Котляра неподалік від Південного вокзалу пролунав гучний вибух. Це підірвали старовинну будівлю - елеватор, який був однією з найзанедбаніших будівель міста.

Подивитися і зняти масштабний вибух зібралося багато жителів Харкова і телебачення. У соцмережах з'явилися відео вибуху з різних ракурсів.

16 травня було проведено підрив найвищої будівлі елеваторного комплексу - 60-метрової вежі, в якій безпосередньо розташовувалися механізми елеватора. Саме її харків'яни зазвичай мали на увазі, кажучи про "елеватор".

Вибух прогримів рівно о 10 ранку. Будівлю підірвали знизу. Перший поверх зруйнувався відразу, після цього вежа почала хилитися в бік і впала зі ще одним гучним вибухом, піднявши хмару білого пилу, яку розвіяло по всій вулиці Євгена Котляра.


Про кількість вибухівки, яку було використано для підриву будівлі, компанія-підрядник не повідомляє через заборону СБУ.

Харківський елеватор з млином почав працювати у 1900 році. Він був покинутий із середини 90-х років, коли підприємство, яке мало займатися реконструкцією об'єкта, збанкрутувало.

Нині територія, на якій розташований елеваторний комплекс, передана компанії "Житлобуд-1", яка будуватиме на його місці житловий мікрорайон.

Елеваторні споруди почали зносити ще у жовтні. Тоді було підірвано колишню адміністративну будівлю.

Протягом місяця на території комплексу планують підірвати ще одну велику будівлю, розташовану неподалік від підірваної 16 травня вежі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Харкові планують відкрити ще одну зону відпочинку. Для цього у 2022 році хочуть реконструювати Карякін сад.



Валентина

21 травня 2021, 11:52

заброшен со средины 90-х годов Источник: https://kharkov.comments.ua/news/society/developments/6968-v-harkove-vzorvali-stoletniy-elevator-chtoby-postroit-zhiloy-mikrorayon-video.html © Comments.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися