Мешканці Харкова назвали найголовніші пріоритети розвитку міста

Харків’яни під час опитування оцінили, як розвиваються події у Харкові — у правильному чи неправильному напрямку, та назвали пріоритети розвитку міста

Більшість жителів Харкова позитивно оцінюють напрямки справ у місті, а головним пріоритетом розвитку вважають медицину. Про це за результатами опитування громадської думки повідомляє Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Майже половина харків’ян вважають, що справи розвивають у правильному напрямку. Такої думки 48% жителів Харкова проти 32,8% респондентів, на думку яких події розвиваються в неправильному напрямку. Важко відповісти було на це питання 19,3% опитуваних.

Мешканці Харкова також обрали найважливіші сфери розвитку. На першому місці медицина — 68,3%. На другому місці знаходиться ремонт житлового фонду — 54,1%, на третьому — внутрішньоквартальні дороги — 49,6%. 

Топ-сферами є соціальний захист населення (45,4%), двори та прибудинкові території (41,5%), громадський порядок і безпека (34,9%).

Експерти КМІС також дослідили громадську думку харків’ян стосовно політиків, які могли б очолити міську раду Харкова. Так, за результатами опитування найбільшу підтримку та всі шанси стати мером має секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. Якщо б позачергові вибори харківського міського голови відбулися наступного тижня, то свої голоси за нього віддали б 38,2%.

Найближчий конкурент Терехова — колишній народний депутат, екс-мер та екс-голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Цього кандидата на посаду мера Харкова підтримали б 21,6% респондентів.

На думку кандидата у мери Харкова, народного депутата від ОПЗЖ Олександра Фельдмана, рейтинг в.о. мера Ігоря Терехова "смішний і жалюгідний".

Нагадаємо, після смерті мера Харкова Геннадія Кернеса Верховна Рада України призначила позачергові вибори харківського міського голови на 31 жовтня 2021 року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися