Чому держава відмовилася реставрувати Шарівку

Велика реставрація Зеленського: об'єкти Харківщини не потрапили у програму. Чому держава відмовилася реставрувати Шарівку

У Харківській області три історичні об'єкти пройшли відбір за програмою "Велика реставрація". Однак фінансувати їх у 2021 році держава не буде. Про це розповів начальник обласного управління туризму Олександр Костін в ефірі "Українського радіо Харків", передає "Суспільне".

Нагадаємо, усього Харківська область подавала для програми 11 об'єктів. Однак у постанові Кабінету міністрів вказали, що реставрувати будуть виключно будівлі державної форми власності. Варто зазначити, що Харківщина здебільшого подавала об'єкти комунальної форми власності: Шарівка, Пархомівка, Сковородинівка, музичне училище.

Тому в конкурсі розглядали лише три об'єкти: Харківську державну наукову бібліотеку імені В.Г. Короленка, Університетську церкву та військове училище "Штаби військових поселень" у Чугуєві, які в рейтингу зайняли 42, 92 і 97 місця відповідно.

"Це був один з етапів, тобто, як ми зрозуміли, це проект буде і надалі реалізовуватися Міністерством культури України. Буде можливість і надалі подавати наші проекти. Ми сподіваємося, що будуть внесені зміни, щоб туди допустили об'єкти комунальної форми власності. Це нам дасть можливість і Сковородинівку подати, і палацово-парковий комплекс "Шарівка", - сказав Костін.

ДОВІДКА. "Велика реставрація" - це продовження програми Володимира Зеленського "Велике будівництво". Згідно з планом за три роки держава повинна відремонтувати 150 історичних та культурних об'єктів по всій Україні.

Раніше "Коментарі" розповіли, у яких харківських водоймах не рекомендується купатися. До кінця травня експерти планують дослідити 25 пляжів області, які користуються популярністю серед жителів.




путин хуесост

24 травня 2021, 14:35

угу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися