Ректор Каразіна покинув пост: Бакіров розповів, чим займається

Бакіров зі скепсисом ставиться до титулу почесного ректора

Екс-ректор Харківського національного університету ім. Каразіна Віль Бакіров розповів, чим збирається займатися. Подробицями він поділився в інтерв'ю ZN.ua.

За словами Бакірова, поки що він залишиться головою Вченої ради. Про це його попросив голова Наглядової ради університету, президент НАНУ Анатолій Глібович Загородній.

"Вчена рада вносить безліч стратегічних рішень, через неї йдуть кадрові питання. Покерую кафедрою прикладної соціології і соціальних комунікацій, яку я ж і створював", - зазначив Віль Савбанович.

Також екс-ректор додав, що не розуміє, заради чого люди тримаються до останнього за свої крісла. Також Бакіров з неабиякою часткою скепсису ставиться до титулів почесного ректора або почесного президента.

Наразі він планує більше часу проводити з рідними, читати й малювати. При цьому повністю від справ відходити поки не збирається.

Нагадаємо, про складення повноважень Бакіров повідомив ще вкінці лютого під час засідання Вченої ради вишу. У прес-службі закладу зазначили, що ректор сам так вирішив, оскільки хоче більше часу приділяти науковим роботам і різним проектам.

Бакіров вже опублікував свою декларацію в Єдиному державному реєстрі. За звітний період він отримав такий дохід: зарплата в університеті - 195,2 тис. гривень, стипендія члена НАН України - 10,2 тис. гривень, стипендія почесного громадянина Харкова - 60 тис. гривень, пенсія - 35,4 тис. гривень, відсотки - 513 гривень. Готівкою Бакіров задекларував 185 тис. гривень, 6 тис. доларів і 5,5 тис. євро. У банківських установах ректор має 71,7 тис. гривень, 3,5 тис. доларів і 1,8 тис. євро.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися