Михайло Добкін звинуватив міську владу Харкова в здачі позицій по регіональній російській мові (ВІДЕО)

Михайло Добкін прокоментував рішення суду про незаконність регіональної російської мови в Харкові

Ексглава Харкова Михайло Добкін заявив, що міська влада не може та не хоче відстоювати російську мову. Відповідну заяву він зробив на телеканалі "Україна 24" в ефірі програми "Хард з Влащенко".


За словами Добкіна, Харків завжди був одним з небагатьох міст, де російська мова, як регіональна трималася аж до сьогодення. Ексглава Харкова пов'язує це з чіткими та законними діями міської влади раніше.

"Я думаю, що це було навмисне рішення, узгоджене рішення з облдержадміністрацією, яку своєю чергою, напевно, шторм центральні органи влади. І, на жаль, ті, хто сьогодні відповідає за Харків - вони це питання пустили під укіс", - підсумував політик.

Нагадаємо, сьогодні Харківський окружний адміністративний суд визнав недійсним рішення міської ради про надання російській мові статусу регіональної.

ДОВІДКА. 10 серпня 2012 року набрав чинності закон "Про засади державної мовної політики". Вже 20 серпня 2012 року Харківська міська рада надала російській мові статус регіональної в місті. Тоді під час позачергової сесії за це рішення проголосували всі 76 зареєстрованих для голосування депутатів. Представники опозиції проігнорували участь у цьому голосуванні.

Крім того, 30 серпня слідом за міськрадою депутати Харківської облради також присвоїли російській мові статус регіональної. За рішення проголосували 98 депутатів. У 2018-му році дане рішення було скасовано Харківською облрадою. Зазначимо, що на той момент міським головою Харкова був Геннадій Кернес, а головою ОДА – Михайло Добкін.

І головною причиною введення російської мови як регіональної було те, що в Харкові проживають представники понад 100 національностей, крім того, станом на 2001 рік чисельність російськомовних харків'ян склала 954 тис. 901 чол. (65,9% жителів міста). При цьому заявлялося, що державною мовою в регіоні залишається українська, впровадження ж російської  як регіональної мови сприятиме реалізації інтересів російськомовних харків'ян.




Харьков

29 травня 2021, 13:47

Допа хочет чтоб наш город влез в ту же дупу что и донбас....к счастью желающих его подержать уже нет

Дед

26 травня 2021, 21:54

Антибандит, тридцать сребренников отрабатываеш ?

Антибандит

26 травня 2021, 09:24

Допа, ты совсем нюх потерял от кокса? Ты в Украине!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися