Новий ректор Каразіна: Два кандидати вийшли в другий тур

Ректором Каразіна скоріше за все стане жінка

У Харкові завершився перший тур виборів на пост ректора в національному університеті ім. В.Н. Каразіна. Про це повідомили на сайті та в соцмережах самого університету.

Кандидати не отримали 50% голосів підтримки виборців. До другого туру з 991 голосом вийшла декан юридичного факультету Тетяна Кагановська і декан фізико-технічного факультету Ігор Гірка - з 710 голосами. Вилетіли в першому турі декан радіофізичного факультету Сергій Шульга (227 голосів) і декан фізичного факультету Руслан Вовк (153 голоси).

Варто зазначити, що відповідно до закону, другий тур має відбутися не пізніше ніж через 10 днів після оголошення результатів голосування. Щоб отримати посаду ректора один з учасників повинен отримати понад 50% голосів, якщо цього не станеться Міністерство освіти та науки проведе повторний конкурс.

Всього ректора обирають 2490 осіб. Більшість людей - це штатні наукові та науково-педагогічні працівники, а також 174 представники технічного персоналу і 398 вибірників з-поміж студентів.

Нагадаємо, ексректор харківського національного університету ім. Каразіна Віль Бакіров розповів, чим збирається займатися. За словами Бакірова, поки що він залишиться головою Вченої ради. Про це його попросив глава Наглядової ради університету, президент НАНУ Анатолій Глібович Загородній.




Ілля Шекшуєв

28 травня 2021, 11:15

Підтримуємо декана Ігоря Гірку на посаду ректора Університета! Олександр Шекшуєв - Ілля Шекшуєв! Харків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися