У Харкові стає все більше несанкціонованих звалищ: Кілька десятків

Інспектори звернулися до глав районних адміністрацій Харківської міськради

У Харкові за два місяці на території 9 адміністративних районів виявили 37 несанкціонованих звалищ. Про це повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

Відзначається, що у квітні та травні 2021 року інспектори перевіряли санітарний стан всіх харківських районів. Крім цього в пресслужбі розповіли, що на території всієї України збільшуються обсяги відходів та кількість звалищ. Така ситуація серйозно б'є по санітарному стану населених пунктів.

Більш того в ГУ Держпродспоживслужби, уточнили, що такі звалища сприяють розмноженню гризунів та шкідливих комах. Дані особи несуть людині різні інфекції. Рідина та випаровування, які утворюються при перегниванні сміття забруднюють токсинами ґрунтові води та повітря. Всім головам районних адміністрацій Харківської міськради інспектори відправили листи, з пропозицією ліквідувати сміттєзвалища.

Нагадаємо, під час суботника, 22 травня, на річці Уди в смт Бабаї Харківського району екоактивісти намагалися очистити річку від сміття, перш за все - від пластикових пляшок, з яких утворилися цілі острівці площею від 30 до 50 метрів. Однак за суботу вдалося знищити лише половину одного острову, а таких на річці - мінімум три. За словами активістів, під час першого етапу збирання, який відбувся 15 травня, з річки було вилучено величезна купа пластику вагою 312 кг.



Джерело: http://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися