У Харкові помер відомий священик

Харківського протоієрея відспівували в суботу

У Харкові 28 травня на 55-му році життя помер настоятель храму ікони Божої Матері "Стягнення загиблих" протоієрей Олександр Заїка. Про це повідомили на сайті місцевої єпархії.

Вже 29 травня о 8:00 пройшла божественна літургія, після якої Олександра відспівували.

"Правлячий Архіпастир, духовенство єпархії, і вірянині сумують про смерть протоієрея Олександра і моляться Господу за упокій його безсмертної душі. У місці світлому, у місці значному, в місці покійного: звідки відбіжить хвороба, печаль і зітхання. Вічна пам'ять і вічний спокій протоієрею Олександру ", - попрощалися з Олександром люди з харківської єпархії.

Нагадаємо, в Харкові 2 травня померла відома журналістка Маруся Васильєва. У виданні "Домашний очаг", де Маруся працювала випусковим редактором, повідомили, що у жінки був цукровий діабет. Швидка забрала її з апендицитом в лікарню, де їй провели операцію, після якої почалася пневмонія.

Ще 30 квітня в Харкові помер професор кафедри стоматології дитячого віку, ортодонтії та імплантології Харківської медичної академії післядипломної освіти, доктор медичних наук, заслужений діяч науки та техніки України, академік Української академії наук Валерій Куцевляк.

Також 29 квітня пішов з життя директор Харківського державного музичного ліцею та почесний громадянин Харкова Валерій Алтухов, який був ініціатором міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва і часто бував в журі різних музичних конкурсів.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в січні 2020 року в 70 років пішов з життя професор кафедри соціології та політології НТУ "ХПІ", доктор соціологічних наук, кандидат психологічних наук, Заслужений працівник освіти України, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС, полковник ЗСУ у відставці Валерій Васильович Бурега.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися