Малолітній харків'янин погрожував повторити теракт, який стався в Казані (ВІДЕО)

СБУ відшукали школяра, який вирішив "хайпанути" на трагедії в Казані

У Харкові одинадцятикласник записав в TikTok відео, в якому заявив, що в одній зі шкіл Харкова відбудеться розстріл школярів, як в Казані. Співробітники СБУ оперативно знайшли хлопця. Подробиці розповів представник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Відзначається, що спійманий "терорист" 1 і 2 червня опублікував в TikTok два відео як анонімний користувач. Там він заявив, що 5 червня на останньому дзвонику у двох харківських школах відбудуться події, схожі на теракт в Казані. Співробітники встановили особу підлітка буквально за добу і поговорили з ним.

"Я не хотів нічого поганого, всього лише хайпу, але обрав дурну ідею для (отримання - ред.) популярності. У майбутньому такого ніколи не повториться, і я нікому не раджу робити хайп на брудних темах", ㅡ вибачився школяр.

В СБУ відзначили, що вже з 14 років люди несуть кримінальну відповідальність за такі загрози. Таку відповідальність передбачає ст. 258 Кримінального кодексу України, і хлопець міг би сісти у в'язницю на термін від 5 до 10 років.

Нагадаємо, в російському місті Казань 11 травня 19-річний Ільназ Галявиєв прийшов до школи №175 та почав стріляти по дітях. Всього загинуло дев'ять осіб: сім дітей, вчителька та охоронець. Крім цього постраждали ще 23 людини. Після вбивства терорист заявив, що він Бог.

"Я з'явився Богом, ***. Просто усвідомив я це не відразу - місяців зо два тому я це усвідомив. Влітку в мені почав проявлятися монстр. Я почав всіх ненавидіти. Я завжди всіх ненавидів, ***! Ще більше почав ненавидіти! Я усвідомив, що я бог, вперше я розповів про це своїй мамі. У мене мами немає. Я просто називаю її Наіль. Вона мені не мати, у мене немає батьків, я від усіх від них відмовився. Я вас всіх, ***, ненавиджу ", - сказав Галяве, прикутий до клітки відділу поліції.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися