У Харкові створюють безпілотну версію величезного бронетранспортера

Харківські конструктори опрацьовують концепцію створення роботизованого наземного комплексу на колісному шасі БТР-4Е "Буцефал"

У Харкові на державному підприємстві "Конструкторське бюро машинобудування імені O.O. Морозова" працюють над створенням роботизованого шасі БТР-4Е "Буцефал". Про це повідомив начальник організаційно-аналітичного сектору підприємства Сергій Стрімовський, передає "АрміяInform".

Стрімовський зазначив, що бюро опрацьовує концепцію разом із Центральним науково-дослідним інститутом озброєння і військової техніки ЗСУ.

При цьому вибрали саме шасі БТР-4Е, оскільки його автоматичну коробку передач можна легко автоматизувати для управління рухом, а дистанційно керований бойовий модуль "Парус" дозволяє спростити побудову системи дистанційного керування бронетранспортером.

ДОВІДКА. БТР-4 - це бронетранспортер, який розробили в Харківському конструкторському бюро з машинобудування. У нього колісна формула 8х8, а максимальна швидкість перевищує 100 км/год. Машина працює на дизельному двигуні і автоматичній коробці передач.

Нагадаємо, в Харківській області лікарі Військово-медичного клінічного центру Північного регіону почали використовувати американський портативний апарат штучної вентиляції легенів Newport HT70 Plus більш ніж за 600 тисяч гривень.

Зазначається, що Newport HT70 Plus можна використовувати не тільки стаціонарно, а й під час евакуації людей наземним або авіаційним транспортом, оскільки він невеликий і не потребує зовнішнього джерела надходження зрідженого газу. При цьому у зазначеного апарату ШВЛ подвійна акумуляторна батарея, яка забезпечує до 10 годин автономної роботи.



Джерело: https://armyinform.com.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися