У Харкові інспектора податкової підозрюють у хабарництві

У прокуратурі розповіли про деталі вимагання та одержання неправомірної вигоди держслужбовцем

Головний державний інспектор Головного управління Державної податкової служби України в Харківській області отримав підозру у скоєнні злочину через вимагання від підприємця 10 тис. дол. хабаря. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Харківської області.

За даними слідства, інспектор обласної податкової служби вимагав від підприємця 10 тис. дол. Гроші посадовець хотів отримати за те, що зареєструє для участі в аукціоні з продажу будівель, які перебувають у податковій заставі, довірену особу бізнесмена.

Податківець обіцяв, що переможцем торгів стане саме ця підставна особа і в подальшому майно перейде у власність підприємця, зазначили у прокуратурі. Першу частину грошей у вигляді авансу держслужбовець отримав 28 травня. Підприємець передав йому 3 тис. дол., а наступного дня — ще 3,5 тис. дол., повідомляють у прокуратурі.

"8 червня податківцю повідомлено про підозру за фактом одержання 6,5 тис. дол. США неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення підозрюваного від займаної посади", — заявили у прокуратурі Харківської області.

Наразі у Харкові триває досудове розслідування за участі працівників прокуратури та Територіального управління Державного бюро розслідувань. Оперативний супровід здійснюють співробітники Управління Служби безпеки України в Харківській області.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові на вулиці Гольдберговській, 11 пізно ввечері 8 червня відбулася сутичка між компанією молоді неподалік від одного з тютюнових кіосків. Двоє спочатку ображали одне одного, а після цього зав'язалася бійка.

Один з учасників конфлікту дістав із кишені гранату РГД-5 та жбурнув її у бік компанії. Гучний вибух почув весь район, очевидці отримали осколкові поранення. Про деталі події розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися