Де і коли в Харкові будуть змагатися ретро-автомобілі, які потім відправляться на ралі в Монако

Автопробіг на ретро-авто присвячений 30-річчю Незалежності України

До Харкова 19 червня приїдуть учасники міжнародного "IV Ралі-марафону Дружби - United Super Special Race-Ukraine in Rally Monte-Carlo". Місто стане піт-стоп ділянкою в рамках масштабного автопробігу по Україні, присвяченого Дню Незалежності та підготовці до ралі в Монте-Карло. Про це розповідають організатори заходу ГО "Відроджений Клуб Автомобілістів".

У Монте-Карло відправляться вже точно два автомобілі: Запорожці ЗАЗ-965 і ЗАЗ-966. Для того, щоб підготувати автомобілі й перевірити їх надійність і готовність долати складні траси, організатори вирішили влаштувати цей автопробіг. Його довжина - 30 000 м, а маршрут пролягатиме через 30 міст України, Молдови та Румунії. Проводиться він буде в честь 30-річчя України.

Харків стане проміжним етапом автопробігу, його включили в окреме змагання "Дніпро-Харків". Етап розпочнеться 19 червня о 15:00 у Дніпрі. Звідти машини стартують у Харків.

Там о 19:00 відбудеться пресконференція та піт-стоп, під час якого заплановано зустріч із власниками ретро-автомобілів міста на площі Свободи біля Держпрому.

О 20:00 розпочнуться змагання на Кубок мера Харкова. Вони відбудуться на Клочківському спуску. Переможців визначатимуть за точністю проходження спуску і підйому на середній швидкості. Фініш і нагородження заплановані на 22:30. Наступного дня вже із Харкова учасники пробігу стартуватимуть на новий етап - "Харків-Новомосковськ".

Нагадаємо, престижне ралі класичних автомобілів "Rallye Monte-Carlo Classique-2021" перенесли через пандемію на наступний рік. Змагання відбудеться в січні 2022 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Харкові патрульні порушили одразу кілька законів і сміялися над перехожим.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися