Із «Каравану» в Харкові евакуювали людей (Фото)

Відвідувачів з ТРК на Салтівці рятувальники виносили на руках

Сьогодні, 4 березня, в ТРК "Караван" у Харкові сталася пожежа. Відвідувачів та персонал терміново евакуювали із приміщення. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі ГУ ДСНС України у Харківській області.

Як з’ясувалося, пожежа була не справжньою. Проводилися тактико-спеціальні навчання з пожежної безпеки. Вогнеборці разом з персоналом ТРК відпрацювали спільні дії у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Так, за легендою, через коротке замикання електропроводки в приміщенні торгівельної зали на другому поверсі, виникла пожежа на площі 20 квадратних метрів. Все затягнуло димом, а полум’я будь якої могло перекинутися на інші приміщення і торгівельні зали.

Спрацювала автоматична пожежна сигналізація. Адміністрація негайно викликала рятувальників, почала евакуацію людей та  намагалася загасити вогонь первинними засобами.

picture

На момент приїзду рятувальник 56 людей вже успішно залишили приміщення закладу, але в середині ще знаходився 1 чоловік. Він не міг вийти самостійно. Вогнеборці розшукали умовного потерпілого, винесли на свіже повітря та передали медикам. Одночасно з цим рятувальники почали гасити пожежу.

Після практичної частини навчань співробітники ДСНС проінструктували співробітників ТРК щодо дотримання правил пожежної та техногенної безпеки на робочому місці.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині у торговий центр "Метро", розташований на території Малоданилівській сільської ради Дергачівського району, прийшли з перевіркою співробітники райуправління ДСНС. Перевіряють дотримання закону в сфері пожежної, техногенної безпеки та захисту території в торговому центрі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися