У Харківській області ростуть борги по зарплатах

На Харківщині підприємства-боржники вже не зможуть звичайним шляхом виплатити борги

У Харківській області на кілька мільйонів зросли борги по зарплатах. На 1 червня 2021 року людям повинні 492,4 млн. Грн і це при тому, що на 1 травня заборгованість була всього 476 млн. Грн. Відповідні статистичні дані по заробітних платах на підприємствах регіону привів депутат Харківської обласної ради Сергій Чернов.

"Зрозуміло, що певні підприємства-боржники вже загнані у глухий кут і простим шляхом цю ситуацію не виправити. Навіть стороння допомога вирішить проблему тимчасово. Треба аналізувати, знаходити причини та колегіально вирішувати долю таких підприємств"", - прокоментував Сергій Чернов.

Також в ГУ статистики Харківщини оприлюднили відповідні дані щодо динаміки заборгованості з виплати заробітної плати. На початок червня цього року основна сума заборгованості припадала на промисловість (86,2%).

6i7L9ByXPvgcmkzmkrEcPBHFV.png

Сума боргу на підприємствах, які припинили подавати звіти у 2019-2020 роках, на 1 червня 2021 року склала 16,0 млн. Грн.

Найбільше боргів у підприємств по зарплатах в Харківському районі - 89,8%. В Лозівський районі - 6,2%, в Чугуївському - 3,1%, в Ізюмському - 0,7%, В Богодухівському - 0,2%.

Контекст:

У Харківській області люди періодично виходять на мітинг і вимагають виплатити зарплати. Зазвичай мешканці перекриває дорогу і пропускають виключно спецтранспорт і автомобілі з дітьми.

Ще в травні державне авіаційне виробниче підприємство (авіазавод) почав виплачувати борги по зарплатах. Працівникам виплатили 9 мільйонів гривень (податки включно). Людям виплатили борги за квітень-травень 2020 року і розрахувалася за роботи з виробництва запчастин для літаків (у тому числі за замовлення від "Мотор Січі"). Виплатити зарплати авіазаводу допоміг державний концерн "Укроборонпром".




Джерело: http://kh.ukrstat.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися