Чому та на який термін у Харківській області заборонили рух вантажівок

Заборона стосується практично всіх вантажних автівок із великою вагою за виключенням декількох категорій

У Харківській області через спекотні умови заборонили рух вантажівок, які перевищують визначені параметри ваги. Про деталі операції розповіли у Патрульній службі Національної поліції Харківської області.

Якщо температура повітря піднімається більше ніж до +28 °C, на автошляхах області починають діяти обмеження для важкого транспорту. Забороняється рух для автівок вагою понад 24 тонни та якщо фактичне навантаження на одну з вісей перевищує 7 тонн.

Автівки, які не відповідають дозволеним нормам, направляють у місця відстою до того моменту, поки температура повітря не стане нижчою та прийнятною для руху по автошляхах.

Такі обмеження запроваджуються для того, аби не допускати руйнування дорожнього покриття, яке при високих температурах піддається більшим деформаціям.

Для контролю за дотриманням таких вимог в області було організовано мобільні групи, у складі патрульних поліцейських та представників Укртрансбезпеки, які здійснюють виміри технічних характеристик вантажівок та пояснюють водіям правила дотримання даних обмежень.

Так, заборона не поширюється на вантажні автівки, які перевищують дозволену вагу, але перевозять небезпечні вантажі, або вантажі, які мають короткий термін зберігання. Також можуть продовжувати рух автошляхами вантажівки із живими тваринами та птахами. Дозволено пересуватися і машинам, які здійснюють перевезення, що стосуються запобіганню чи ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що на вулиці Роганській у Харкові комунальники займалися укладкою асфальту, через це для проїзду вулицю закрили на п'ять днів. У дорожній службі повідомили, що об'їхати ремонтні роботи можна по вільній смузі, але рух міського транспорту, зокрема тролейбусу №45, заборонили.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися