Масове отруєння в Харкові: ресторани знову працюють

Ресторани, в яких отруїлися люди, поки пустують

У Харкові десятки людей отруїлися суші в закладі громадського харчування ТОВ "Ресторан №1" (ресторани "Якіторія" і "Мафія"). Однак ресторани вже відновили свою роботу.

Масові госпіталізації почалися з 16 червня. Люди потрапляли в лікарні з однаковими симптомами. Основною причиною масового отруєння в "Якіторії" та "Мафії" стало недотримання санітарно-гігієнічного режиму на кухні. Як повідомили в Держпродспоживслужбі, швидше за все, всіх заразив хворий працівник.

За словами прессекретаря мережі закладів Владислава Шкоди, в аналізах працівників закладу сальмонелу не виявили. Там провели дезінфекцію, відремонтували кухонні та технічні приміщення, списали продукти. Однак поки в ресторанах немає відвідувачів.

Всього в закладі отруїлися 90 осіб, з них 19 дітей. Діагноз "Сальмонельоз середнього ступеня тяжкості" з різними збудниками був підтверджений сумарно у 87 осіб.

Контекст:

Отруєні жителі пов'язують подію з вживанням суші в закладі громадського харчування ТОВ "Ресторан № 1" (ресторани "Якіторія" та "Мафія"). Відомо, що найменшому отруєному пацієнту було всього чотири рочки.

  Також у лікарню госпіталізували офіціанта з "Якіторії" і офіціантку з "Мафії". При цьому вони заперечують, що їли суші. Варто зазначити, що кухня у двох ресторанів загальна. Вона об'єднується обладнанням і всім, що там знаходиться.

  Спочатку 17 червня в лікарні доставили 19 дорослих і 5 дітей із харчовим отруєнням. Вранці 18 червня госпіталізували вже 45 осіб. Ще 17 червня фахівці сказали, що кількість отруєнь буде тільки збільшуватися. Вже 18 червня, за офіційними даними, в лікарнях з отруєнням знаходилося 57 осіб. Після цього кількість госпіталізованих зросла до 79.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися