Стало відомо, коли відключать опалення в домівках харків’ян

Зараз середньодобова температура в Харкові вище 11-12 градусів тепла

З 5 березня Харківські теплові мережі перейшли на особливий графік регулювання тепла. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, передають "Коментарі. Харків".

У міськраді з посиланням на керівництво КП "ХТМ" повідомили, що це пов’язано з температурою повітря. Так, згідно з нормативними документами, опалювальний сезон припиняється, якщо протягом трьох діб температура повітря на вулиці не нижче 8 градусів тепла. 

Зараз середньодобова температура повітря в Харкові становить 11-12 градусів тепла і вище. Проте до кінця опалювального сезону залишилося близько місяця, і погода може змінитися. Так, невелике зниження температури очікують через 10 днів, а похолодання - в третій декаді березня. Тому, щоб заощадити ресурси і уникнути перегріву будівель, на підприємстві перейшли на графік групового регулювання тепла.

Подачу опалення в різних будинках регулюватимуть по-різному. Тривалість відключення залежатиме від середньодобової температури повітря. Так, наприклад, при температурі +11, опалення відключатимуть на 12 годин. Наприклад, на околицях міста подачу тепла припинятимуть вдень і відновлюватимуть вночі, тому що там традиційно вітряно. 

В ХТМ обіцяють, що в квартирах не буде спекотно, а температура відповідатиме санітарним нормам. Крім того, прогнозують зниження цифр в платіжках.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Лозовій Харківської області планують відключити опалення. Це пов’язано з високою температурю повітря на вулиці. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися