Харків'янам туалет у зоопарку обійдеться у понад 30 мільйонів

Туалет в Харківському зоопарку побудують за ціною кількох елітних квартир

У Харківському зоопарку витратять ще 15 мільйонів на туалет в зоні "Мир узбережжя". Про це розповіли в Харківському антикорупційному центрі (ХАЦ), посилаючись на систему державних закупівель "ProZorro" і відповідний тендер , згідно з яким аукціон відбудеться 16 серпня.

У ХАЦ зазначили, що це вже не перші гроші, які йдуть на зазначені туалет. Ще у 2020 році зоопарк уклав договір з ВАТ "Трест Житлобуд-1" по будівництву туалету в цій зоні на 16,5 млн гривень. Іншими словами всього на туалет піде мінімум 31 млн.

Крім того, ще 16 мільйонів і 300 тисяч гривень в Харківському зоопарку витратять на реконструкцію громадського туалету з благоустроєм прилеглої території в зоні "Контактний зоопарк".

Для порівняння в Харкові елітну квартиру можна купити до 10 мільйонів гривень. Тобто тільки один туалет в зоопарку обходиться місту в кілька еліток.

Контекст:

Пресслужба Харківського зоопарку повідомила сумну звістку - через хронічне захворювання померла слониха Тенді, якій було 23 роки. Зазначається, що тварина мала проблеми з ногами, а саме дисплазію колінних суглобів.

Відкриття відреставрованого і повністю оновленого зоопарку заплановано до Дня міста, який традиційно відзначається 23 серпня і в найближчі до цієї дати вихідні. Зараз у зоопарку намагаються максимально реалізувати концепцію "відкритого простору", для того щоб у тварин було більше свободи, а у відвідувачів - можливостей спостерігати за їх життям.

Проєкт реконструкції був узгоджений з Європейською асоціацією зоопарків і акваріумів ЄАЗА. Саме вона пообіцяла подарувати Харкову до урочистого відкриття лемурів, пінгвінів, жирафа і навіть кенгуру. Асоціація пильно стежить за проведенням робіт і дає їм високі оцінки, а також потенційну можливість новому Харківському зоопарку стати першим в Україні членом цієї асоціації.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися