Кабмін погодив звільнення голови Харківської ОДА Айни Тимчук

Тимчук очолювала ХОДА з листопада 2020 року

Під час засідання 11 серпня Кабінет міністрів України погодив звільнення Айни Тимчук з посади голови Харківської обласної державної адміністрації. Про це повідомив нардеп від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко у своєму Telegram.

Президент України Володимир Зеленський призначив Тимчук новим губернатором Харківської області 27 листопада 2020 року. Тоді ж Зеленський вручив Айні Тимчук службове посвідчення та побажав успіхів у роботі на посту. Президент висловив сподівання, що регіон досягне нових ступенів розвитку.

Довідка:

Айна Тимчук народилася у 1973 році в місті Дніпропетровську (тепер Дніпро). У 1995-му закінчила Дніпропетровський державний університет за спеціальністю "Управління трудовими ресурсами", а у 2004 році — Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю "Державне управління".

Тимчук має низку державних нагород. У травні 2019 тодішній президент Петро Порошенко нагородив, серед інших, Айну Тимчук орденом княгині Ольги III ступеня "за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм". Крім цього, чиновниця має почесне звання "Заслужений економіст України" (2008 рік).

Раніше "Коментарі" повідомляли, що за голову Харківської обласної ради Артура Товмасяна, який є підозрюваним в отриманні хабаря в 1 млн гривень, внесли заставу. На рахунок Вищого антикорупційного суду були перераховані 2,996 млн гривень застави, який визначили для голови облради як запобіжний захід.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися